Masterclass Blessurevrij Hardlopen

Op dinsdag 15 mei heb ik een Masterclass Blessurevrij Hardlopen gegeven aan Artsen zonder Grenzen. Deze specifieke groep gaat op 22 september meedoen aan de Dam tot Damloop. Om ze klaar te stomen voor dit hardloopevent wordt hen een reeks aan clinics en masterclasses aangeboden. En ik heb er één van mogen verzorgen.

Het onderwerp van de masterclass richtte zich op preventie. Ik heb e.e.a. uitgelegd over de biomechanische werking van hardlopen op onze fysiek. Zodat men een betere inschatting kan maken wat de impact van deze sport op ons lichaam heeft en welke lichaamsaanpassing daarvoor nodig is middels training. En wat is trainen nu eigenlijk? Wat doet het fysiologisch? En hoe moet je trainen qua opbouw? Kortom de basics van trainingskunde zijn aan bod gekomen. Maar ook, het onderwerp blessures en risicofactoren is langsgekomen. Hoe herken je signalen? En vooral hoe kan je blessures voorkomen? Hoe ziet preventie en zorg eruit tijdens een trainingsperiode? Wat kan jij zelf doen om optimaal fit te blijven?

Het was een leuke middag waarbij we zowel theoretisch als praktisch aan de slag zijn geweest. Ik heb met veel plezier deze Masterclass gegeven. Laat je vooral goed informeren & adviseren door een fysiotherapeut of trainer als je net begint met trainen.

 

 

Geef een reactie